Morzsi kutya és a kiscicák

Morzsi kutya és a kiscicák

mesék

Egy napsütéses délutánon Morzsi, a barna labrador kutya a kertben szaladgált és labdázott. Hirtelen megpillantott egy dobozt a fa alatt. Óvatosan odament, és mellső lábaival megbökte. A doboz megremegett, és nyávogás hallatszott belőle. Morzsi kíváncsian belehúzta az orrát a lyukba. Három apró, pihe-puha kiscica lapult benne, ijedten összehúzódva.

Morzsi megcsóválta a farkát, és vidáman ugatott. A cicák először félénken pislogtak, de aztán hamarosan megbízták Morzsit. A kiscicák elmesélték, hogy eltévedtek az anyukájuktól, és nem tudnak hazatalálni. Morzsi elhatározta, hogy segít nekik.

Óvatosan a szájába vette az egyik cicát, és a másik kettőt a hátára tette. Így indultak el az erdőn keresztül, a cicák nyávogását követve. Hosszú utat tettek meg, mire megérkeztek a kiscicák otthonába. Egy kis faház állt a tisztás közepén, és a cicák boldogan felismerték.

Morzsi óvatosan letette a cicákat a földre, és ugatva örömét fejezte ki. A cicák anyukája kiszaladt a házból, és meglepetten látta a kutyát és a kölykeit. Megköszönte Morzsina a segítséget, és meghívta egy tál friss tejre. Morzsi boldogan elfogadta a meghívást, és a cicák boldogan játszottak vele a kertben.

Morzsi hamarosan elbúcsúzott a cicáktól, és hazament a gazdájához. Útban hazafelé boldogan gondolt a kiscicákra, és tudta, hogy sosem fogja elfelejteni ezt a kalandot. A cicák is sosem felejtik el Morzsit, a bátor kutyát, aki megmentette őket.

Tanulság: A bátorság és a barátság segíthet legyőzni a nehézségeket. Morzsi nem félt a veszélyektől, és segített a kiscicáknak hazatalálni. A cicák pedig hálásak voltak a segítségért, és új barátot szereztek Morzsi személyében.

Morzsi kutya és a kiscicák

mesék

Morzsi kutya és a kiscicák

Morzsi kutya és a kiscicák


error: Content is protected !!