A titkos terv

A titkos terv

mesék

Lili és Maja izgatottan ugrándoztak a konyhaasztal körül. Az óra ketyegése jelezte, hogy közeledik az Anyák napja, és ők elhatározták, hogy idén valami egészen különlegeset készítenek édesanyjuknak.

„Szerintem süssünk neki egy tortát!” – kiáltotta Lili.

„De már múlt héten is süttünk tortát” – emlékeztette Maja. „Azt hiszem, valami mással kellene meglepnünk.”

Gondolkodva üldögéltek, ötleteket hányva fel. Végül Lili felkiáltott:

„Van egy ötletem! Készítsünk neki egy kincskeresést!”

Maja szeme felcsillant. „Remek ötlet! Elrejthetjük a kedvenc dolgait a kertben, és adhatunk neki egy térképet, hogy megtalálja őket.”

A lányok lelkesen fogtak hozzá a munkához. Sütipecsenyéből sütöttek „X” jelű nyomokat, virágokból kirakták a „Mama” szót, és selyemkendőbe csomagoltak apró ajándékokat, mint egy régi fénykép, egy csipetnyi levendula és egy édes üzenet. Elkészítettek egy kézzel rajzolt térképet is, tele titkos jelekkel és rejtélyes utalásokkal.

Másnap reggel, miközben édesanyjuk még aludt, Lili és Maja óvatosan elrejtették a „kincseket” a kertben. A térképet az éjjeliszekrényére helyezték, egy kedves üzenet kíséretében: „Boldog Anyák napját, Mama! Szeretünk!”

Amikor édesanyjuk felébredt, és meglátta a térképet, mosolyogni kezdett. Tudta, hogy ez a lányai munkája, és izgatottan indult el kincskeresésre. Követte a nyomokat, megfejtette a rejtvényeket, és minden kincsnél örömmel töltötte el a gondoskodás és a szeretet, amit gyermekei beléfektettek.

A kincskeresés végén édesanyjuk megtalálta a lányait a kertben, egy óriási öleléssel üdvözölve őket. „Köszönöm, ez a legszebb Anyák napja, amit valaha is kaptam!” – mondta könnyekkel a szemében.

Lili és Maja boldogan ölelték át édesanyjukat. Tudták, hogy sikerült meglepniük őt, és a közösen töltött idő a kincskeresés során még emlékezetesebbé tette ezt a különleges napot.

A titkos terv

mesék

A titkos terv

A titkos terv


error: Content is protected !!