Morzsi és az esőcseppek kalandja

Morzsi és az esőcseppek kalandja

mesék

Morzsi, a fekete labrador retriever vidáman ugrándozott a kertben. A nap ragyogott, a madarak csiripeltek, de Morzsi valami mást várt. Unalmasnak találta a megszokott játékokat, a labdát már nem dobta fel lelkesen, a botot sem vette a szájába. Ekkor hirtelen egy hűvös fuvallat meglegyintette, és az égbolton sötét felhők gyülekeztek. Morzsi boldogan csóválta a farkát, mert tudta, hogy hamarosan esni fog az eső.

Amikor az első cseppek leestek az égből, Morzsi kirohant a kertbe, és boldogan ugrándozott a tó partján. A friss esőcseppek csillogtak a napfényben, és Morzsi kíváncsian figyelte őket. Hirtelen egy különleges cseppet pillantott meg, ami nem a tóba hullott, hanem lebegve maradt a levegőben. Morzsi óvatosan odakúszott a csepphez, és meglepődve tapasztalta, hogy a csepp beszélni tud.

„Szia Morzsi!” – köszöntötte a csepp vidáman. „Én vagyok Csillogó, és a barátaimmal kalandra indulunk a tóhoz. Szeretnél csatlakozni hozzánk?”

Morzsi lelkesen bólintott. Csillogó bemutatta a többi esőcseppet is: Csúszdát, Perleget, Patakot és Cseppenget. A cseppek vidám csapatot alkottak, és hamarosan Morzsi is a legjobb barátjukká vált.

Együtt úszkáltak a tóban, ugráltak a vízi liliomokon, és csillogó vízeséseket építettek a kövekből. Morzsi még soha nem érezte magát ilyen boldognak. Az esőcseppek megtanították neki, hogy a víznek milyen sokféle formája és kalandja lehet.

Amikor a nap lemenőben volt, az esőcseppeknek vissza kellett térniük az égboltba. Morzsi szomorúan búcsúzott tőlük, de tudta, hogy hamarosan újra találkoznak. A tó partján ülve Morzsi felnézett az égre, és mosolygott. Már nem unalmasnak találta a világot. Tudta, hogy a csillogó esőcseppek mindig ott lesznek, hogy kalandokkal töltsék meg a napjait.

A mese tanulsága:

A kalandok ott rejtőznek a hétköznapokban is, csak nyitott szemmel kell járni, és meglátni a csodákat magunk körül. A barátság képes varázslatos élményeket hozni az életünkbe, még akkor is, ha a legváratlanabb helyeken találjuk meg.

Morzsi és az esőcseppek kalandja

mesék

Morzsi és az esőcseppek kalandja

Morzsi és az esőcseppek kalandja


error: Content is protected !!