A madárcsicsergés titka

A madárcsicsergés titka

mesék

Egyszer volt, hol nem volt, egy Zsejke nevű kislány, aki Dömösön lakott a nagymamájával. Zsejke imádta a madarakat. Szeretett a kertben ülni, és figyelni a vidám csicsergést. Egy napon Zsejke a kertben ült, mikor észrevette, hogy a madarak hirtelen elcsendesedett. Csak a szél suhogott a fák között, és a méhek zümmögtek a virágok között. Zsejke kíváncsi volt, hová tűntek a madarak.

  • Hova mentetek, madárkák? – kérdezte Zsejke, de a madarak nem válaszoltak.

Zsejke elindult, hogy megkeresse a madarakat. Először a rózsafák között keresett, aztán a fűben, de sehol sem találta őket. Ekkor eszébe jutott a barátja, Benő, aki a szomszéd házban lakott. Benő is szerette a madarakat, és Zsejke tudta, hogy biztosan tud majd segíteni.

Zsejke elindult Benő házához. Benő a kertben játszott a kutyájával, Rexszel.

  • Szia, Benő! – kiáltotta Zsejke. – Tudsz segíteni? A madarak elmentek a kertből, és nem tudom, hová mentek.

  • Hmm, furcsa – gondolkodott Benő. – Szerinted miért mentek el?

  • Nem tudom – mondta Zsejke. – De nagyon hiányoznak a csicsergéseik.

Benő a fejét vakarta. Ekkor Rex hirtelen ugatni kezdett, és elkezdett futni a kert egy sarkába. Benő és Zsejke követte Rexet. A kutya egy nagy fa tövében állt, és ugatott valamire a fa tetején.

Felnézve Zsejke és Benő egy madárfészket pillantott meg a fa tetején. A fészekben apró madárfiókák ültek, és tátott csőrrel sírtak.

  • A madarak a fészkükben vannak! – kiáltotta Zsejke. – Ezért voltak csendben!

Benő bólintott.

  • Most már tudjuk, hová mentek a madarak – mondta. – A fészkükbe mentek, hogy gondoskodjanak a fiókáikról.

Zsejke és Benő mosolyogtak. Örültek, hogy megfejtették a madárcsicsergés titkát. Tudták, hogy a madarak hamarosan visszatérnek a kertbe, és újra vidám csicsergéssel töltik meg a levegőt.

Zsejke és Benő elhatározták, hogy vigyáznak a madarakra és a fészkükre. Nem akarták, hogy a madarak újra elmenjenek.

A következő napokban Zsejke és Benő naponta meglátogatták a madárfészket. Figyelték, ahogy a madárfiókák növekednek és erősödnek. Hamarosan a madárfiókák is megtanultak csicsergni, és a kert újra tele lett vidám madárhangokkal.

Zsejke és Benő boldogok voltak, hogy segíthettek a madaraknak. Tudták, hogy a madárcsicsergés a természet hangja, és fontos, hogy vigyázzanak rá.

A madárcsicsergés titka

mesék

A madárcsicsergés titka

A madárcsicsergés titka


error: Content is protected !!