Az elveszett húsvéti tojások: Benő és Betti kalandja

Az elveszett húsvéti tojások: Benő és Betti kalandja

mesékAz elveszett húsvéti tojások: Benő és Betti kalandja

Benő és Betti izgatottan ébredt húsvét reggelén. Alig várták, hogy megkeressék a kertben elrejtett tojásokat. Betti már előző este kifestőtte a tojásokat, gyönyörű piros, kék és sárga színekre. Alig várta, hogy Benővel együtt felfedezze őket a kertben.

De amikor kirohantak a házból, döbbenten látták, hogy az összes tojás eltűnt! A fűben nem volt nyoma tojásnak, a fák ágain sem lógtak színes csokik. Benő és Betti arcáról lefagyott a mosoly.

„Ki lophatta el a tojásokat?” – kérdezte Betti rémülten.

„Nem tudom, de meg kell találnunk a tolvajt!” – felelte Benő elszántan.

Nyomozásba kezdtek. Először Rexet, a szomszéd kutyát gyanúsították, aki vidáman csóválta a farkát a kertben. De Rex nem lopta el a tojásokat, csak boldogan ugrándozott Benő és Betti körül. Aztán Cirmi, a macska került terítékre, aki békésen szunyókált a napon. De Cirmi sem volt a tolvaj, csak lustán nyújtózkodott, amikor Benő és Betti felzavarta.

Végül Benő észrevett egy apró nyomot a fűben: egy nyúlnyomot.

„Aha!” – kiáltotta. „Biztos a nyúl lopta el a tojásokat!”

Követték a nyomokat, amik egyre beljebb vezettek az erdőbe. Hamarosan egy üreghez értek, ahonnan halk nyöszörgést hallottak.

Benő bátorkodva bekukucskált. Bent egy kis nyulat pillantott meg, aki egy hatalmas tojásrakáson ült. A nyúl fülei lelapultak, szomorúan bámult Benőre.

„Te loptad el a tojásokat?” – kérdezte Benő szigorúan.

A nyúl sírva fakadt. „Bocsássatok meg! Éhes voltam, és nem találtam ennivalót. A tojások olyan finomak illatoztak, nem tudtam ellenállni.”

Benő és Betti megsajnálták a nyulat. Megosztották vele a szendvicseiket, amit magukkal vittek, és megengedték neki, hogy megtartson néhány tojást.

A nyúl boldogan ugrándozott, és megígérte, hogy jövőre nem lop tojást. Benő és Betti pedig hazatértek a tojásokkal, és bár nem találtak meg minden tojást, boldogan ünnepelték a húsvétot. Tudták, hogy a legfontosabb nem a tojások, hanem a szeretet és a megbocsátás.

A húsvéti ünnep vidáman telt, Benő és Betti tojást festett, csokit majszolt, és boldogan mesélték a szüleiknek a nyúl kalandját. A kis nyúl pedig megtartotta az ígéretét, és jövőre nem lopott tojást, hanem békésen élt az erdőben, és boldogan emlékezett Benő és Betti kedvességére.Az elveszett húsvéti tojások: Benő és Betti kalandja

mesék

Az elveszett húsvéti tojások: Benő és Betti kalandja

Az elveszett húsvéti tojások: Benő és Betti kalandja


Mások erre kerestek még: esti mesék, mesék, Magyar népmesék, esti mese gyerekeknek, mesék gyerekeknek, Grimm mesék, karácsonyi mesék, rövid mesék, gyerek mesék, rövid esti mesék, baba mesék, kutyus mesék, mesék magyarul, Andersen mesék, magyar tündér mesék, gyerekmesék, cica mesék, esti mesék ovisoknak, hercegnő mesék, nyuszi mesék, tündér mesék, Benedek Elek meséi, esti mese rovid, mesék ovisoknak, sárkány mesék, altató esti mese, altató mesék, gyerek mese magyarul.

error: Content is protected !!