A húsvéti nyuszi különleges napja: Egy varázslatos történet

A húsvéti nyuszi különleges napja: Egy varázslatos történet

mesékA húsvéti nyuszi különleges napja: Egy varázslatos történet

A napsugarak átszűrődtek a Húsvéti Nyuszi ablakán, miközben békésen szundított. A levegő friss tavaszi illattal telt meg, madárcsicsergés hallatszott kívülről. Ma volt a nagy nap: Húsvét!

A Nyuszi izgatottan ugrott ki az ágyból. Felvette ünnepi piros kabátját, kosárba pakolta a csokoládétojásokat, és elindult volna, de ekkor észrevette, hogy a tojások eltűntek!

  • „Hol lehetnek a tojások?” – kérdezte a Nyuszi zavartan. – „Tegnap este még itt voltak!”

Körbe-körbe szaladgált a házban, kutatott mindenhol, de a tojások sehol sem voltak. Már majdnem sírva fakadt, amikor meglátott egy apró, csillogó kulcsot a padlón.

  • „Hmm, ez furcsa,” – gondolta a Nyuszi. – „Talán ez a kulcs a tojások rejtélyéhez vezet.”

Felvette a kulcsot, és kiment a kertbe. A kert végében egy apró ajtót talált, ami eddig nem tűnt fel neki. A kulcs tökéletesen illett a zárba.

A Nyuszi benyitott az ajtón, és egy varázslatos birodalom tárult elé. Virágok nyíltak mindenhol, tündérek röpködtek a levegőben, és beszélő mókusok szaladgáltak a fák között.

Egy kedves tündér szállt le a Nyuszi elé.

  • „Üdvözöllek a Varázslatos Kertben!” – mosolygott a tündér. – „Látom, elvesztetted a húsvéti tojásokat. Ne aggódj, segítek megtalálni őket!”

A tündér elvezette a Nyuszit egy csillogó tóhoz. A tó közepén egy apró sziget volt, tele tojásokkal.

  • „A tojások a tó szigetén rejtőznek,” – magyarázta a tündér. – „De a szigethez csak varázslatos csónakkal lehet eljutni.”

A Nyuszi beszállt a varázslatos csónakba, és evezni kezdett. A víz csillogott a napfényben, madarak csicsergő kísérték útját. Hamarosan megérkezett a szigetre, és boldogan gyűjtötte be a tojásokat.

  • „Köszönöm a segítségedet!” – hálálkodott a Nyuszi a tündérnek. – „Most már mehetek tojást rejtőzni a gyerekeknek!”

Visszatért a házába, és boldogan töltötte meg a kosarat a tojásokkal. Elindult a faluba, és vidáman rejtegette a tojásokat a kertekben és a házak körül.

A gyerekek boldogan sikoltoztak, amikor megtalálták a tojásokat. A Húsvéti Nyuszi mosolygott, boldog volt, hogy sikerült örömet szereznie a gyerekeknek.

A Nyuszi fáradtan, de boldogan tért haza a hosszú nap után. Alig várta, hogy lepihenjen a puha fotelben. De ekkor észrevette, hogy a kertben egy apró, csillogó fénypont pislákol.

Kíváncsian odament, és meglátott egy apró, csillogó tojást, ami a fűben feküdt. A tojás melege volt, és finom illat áradt belőle.

A Nyuszi óvatosan felemelte a tojást. Ahogy a kezébe vette, érezte, hogy a tojás belsejében valami mocorog. Hirtelen a tojás héja megrepedt, és egy apró, pihe-puha nyuszibuga bújt elő.

A kis nyuszi boldogan ugrándozott a Nyuszi kezében. A Nyuszi mosolygott, és a szíve megtelt melegséggel. Tudta, hogy ez a kis nyuszi az ő különleges ajándéka a Varázslatos Kertből.

A Nyuszi elnevezte a kis nyuszit Csillagnak, és gondosan gondoskodott róla. Csillag gyorsan nőtt, és hamarosan a Nyuszi legjobb barátjává vált.

Együtt játszottak a kertben, ettek finom répákat, és meséket meséltek egymásnak. A Nyuszi boldogabb volt, mint valaha. Tudta, hogy a Varázslatos Kertben töltött kaland örökre megváltoztatta az életét.A húsvéti nyuszi különleges napja: Egy varázslatos történet

mesék

A húsvéti nyuszi különleges napja: Egy varázslatos történet

A húsvéti nyuszi különleges napja: Egy varázslatos történet


Mások erre kerestek még: esti mesék, mesék, Magyar népmesék, esti mese gyerekeknek, mesék gyerekeknek, Grimm mesék, karácsonyi mesék, rövid mesék, gyerek mesék, rövid esti mesék, baba mesék, kutyus mesék, mesék magyarul, Andersen mesék, magyar tündér mesék, gyerekmesék, cica mesék, esti mesék ovisoknak, hercegnő mesék, nyuszi mesék, tündér mesék, Benedek Elek meséi, esti mese rovid, mesék ovisoknak, sárkány mesék, altató esti mese, altató mesék, gyerek mese magyarul.

error: Content is protected !!