A húsvéti kincsesláda: Gergő és a titkos térkép

A húsvéti kincsesláda: Gergő és a titkos térkép

mesékA húsvéti kincsesláda: Gergő és a titkos térkép

Gergő alig várta a húsvétot. Nem a locsolkodás miatt, hanem a finom csokoládétojások és a piros tojások miatt. De az idén valami más is izgatta. A padláson takarítva egy régi dobozra bukkant, tele porral és pókhálóval. Kíváncsian kinyitotta, és döbbenten fedezte fel, hogy egy titkos térképet rejt.

A térkép egy régi kastélyt ábrázolt, rejtélyes jelekkel és szimbólumokkal. Gergő azonnal tudta, hogy ez nem lehet játék. Elhatározta, hogy megfejti a rejtélyt, és megtalálja a kincsesládát.

Másnap reggel Gergő elindult a kastélyhoz. A térkép alapján egy titkos alagúton jutott be az épületbe. Sötét folyosókon és elhagyatott szobákon haladt át, miközben a szimbólumokat kereste a falakon.

Hirtelen egy hatalmas terembe érve Gergő meglátta a kincsesládát. Azonban nem volt egyedül. Egy hatalmas sárkány őrizte a kincset, tüzet fújva és vicsorogva.

Gergőnek eszébe jutott a térkép alján lévő apró betűs szöveg: „A kincs nem az aranyban rejlik, hanem a bátorságban.” Tudta, hogy nem harcolhat a sárkánnyal, ezért más megoldást kellett találnia.

Elkezdett énekelni egy vidám dalt, amit a nagymamájától tanult. A sárkány meglepődött. Először abbahagyta a tüzet fújás, majd lassan leengedte a fejét. Gergő óvatosan odament a ládához, és kinyitotta.

A kincsesládában nem aranyat és drágaköveket talált, hanem egy régi könyvet, tele mesékkel és legendákkal. Gergő boldogan mosolygott. Tudta, hogy ez a kincs sokkal értékesebb, mint bármilyen arany.

Hazatérve Gergő elmesélte a kalandját a családjának. A könyvet a kandalló mellé tette, és minden este mesélt belőle a testvéreinek. A húsvét azóta is Gergő kedvenc ünnepe, de nem a csokoládétojások miatt, hanem a kincsesláda miatt, ami megtanította neki, hogy a bátorság a legnagyobb kincs.A húsvéti kincsesláda: Gergő és a titkos térkép

mesék

A húsvéti kincsesláda: Gergő és a titkos térkép

A húsvéti kincsesláda: Gergő és a titkos térkép


Mások erre kerestek még: esti mesék, mesék, Magyar népmesék, esti mese gyerekeknek, mesék gyerekeknek, Grimm mesék, karácsonyi mesék, rövid mesék, gyerek mesék, rövid esti mesék, baba mesék, kutyus mesék, mesék magyarul, Andersen mesék, magyar tündér mesék, gyerekmesék, cica mesék, esti mesék ovisoknak, hercegnő mesék, nyuszi mesék, tündér mesék, Benedek Elek meséi, esti mese rovid, mesék ovisoknak, sárkány mesék, altató esti mese, altató mesék, gyerek mese magyarul.

error: Content is protected !!