A varázslatos szivárvány

A varázslatos szivárvány

mesék

Egy kis faluban, a Duna partján élt Lili, egy kedves és kíváncsi kislány. Minden nap a mezőkön játszott, virágokat gyűjtött, és álmodozott a távolban magasodó hegyekről. Egy napon, miközben a kedvenc patakja mentén sétált, Lili észrevett egy gyönyörű szivárványt, amely a hegyek tetején ragyogott. Elhatározta, hogy követi a szivárványt, és megnézi, hová vezet.

Hosszú utat tett meg, át réteken, erdőkön és dombokon, amíg elérte a szivárvány végét. Ott, egy virágzó tisztáson, Lili meglátott egy kis unikornist. A kis unikornis fehér bundája csillogott a napfényben, szarva pedig ragyogó szivárványfényben vibrált.

Lili megdöbbent és elámult. Még soha nem látott ilyet. Óvatosan közeledett az unikornishoz, aki nem ijedt meg tőle. Inkább kíváncsian nézte a kislányt.

„Szia!” – köszöntötte Lili az unikornist. „Ki vagy te?”

„Én vagyok Csillag, a kis unikornis” – válaszolta az unikornis csengő hangon. „Te mit keresel itt?”

„Követtem a szivárványt” – magyarázta Lili. „Még soha nem láttam ilyet.”

„Én sem” – mosolygott Csillag. „De nagyon örülök, hogy itt vagy.”

Lili és Csillag hamarosan jóbarátok lettek. Naponta a tisztáson játszottak, virágokat gyűjtöttek és meséket meséltek egymásnak. Csillag megtanította Lilinek, hogyan repüljön a szivárványon, és Lili megtanította Csillagnak, hogyan gyűjtse a vadvirágokat.

Egy napon Lili elmondta Csillagnak, hogy hiányzik a családja. Nagyon szerette volna visszatérni a faluba, de nem tudta, hogyan találjon haza.

Csillag elhatározta, hogy segít Lilinek. A szivárvány segítségével elrepültek a faluba, ahol Lili boldogan ölelte meg a szüleit. Mindenki csodálkozott a kislány meséjén a kis unikornisról, de Lili tudta, hogy Csillag valóban létezik.

Ettől a naptól kezdve Lili és Csillag titokban találkoztak a szivárvány alatt. Barátságuk örökké tartott, és megtanította Lilinek a varázslat és a csodák erejét.

A varázslatos szivárvány

mesék

A varázslatos szivárvány

A varázslatos szivárvány


error: Content is protected !!