Misi mókus és a titokzatos dió

Misi mókus és a titokzatos dió

mesék

Misi Mókus vidáman ugrándozott a fák ágai között, amikor hirtelen megpillantott egy hatalmas diót a földön. Még soha nem látott ilyen nagyot! kíváncsian körbeszaglászta, de nem talált rajta repedést, amibe bejutna. Elkeseredve leült a dió mellé, és azon tűnődött, mi lehet benne.

Ekkor egy kismadár szállt le a dió tetejére. „Szia Misi!” – csiripelte. „Mit csinálsz itt?”

Misi elmesélte a madárnak a dióról, és hogy nem tudja, hogyan jusson be. A madár elgondolkodott egy pillanatra, majd azt mondta: „Én tudok segíteni! Ismerek egy mókust, aki nagyon ügyes a diófeltörésben.”

Misi örömmel ugrott fel. „Nagyszerű! Mutasd az utat!” – kiáltotta.

A madár elvezette Misit egy odúhoz, ahol egy öreg mókus lakott. Misi bekopogott, és az öreg mókus kinyitotta az ajtót.

„Szia Misi!” – köszöntötte őt az öreg mókus. „Mit tehetek érted?”

Misi elmesélte neki a hatalmas dióról, és hogy nem tudja, hogyan jusson be. Az öreg mókus mosolygott. „Ne aggódj, én segítek!” – mondta.

Az öreg mókus elővett egy kis kalapácsot és fogót, és óvatosan elkezdett feltörni a diót. Misi izgatottan figyelte, ahogy a dió héja egyre jobban repedt. Végül a dió kettényílt, és Misi meglepetéssel látta, hogy tele van csillogó aranymogyoróval!

Misi alig hitte a szemének. Még soha nem látott ilyen sok aranymogyorót! Köszönetet mondott az öreg mókusnak és a madárnak a segítségükért, majd boldogan hazavitte a kincsét.

Misi Mókus ettől a naptól fogva boldogan élt, és soha nem felejtette el a kalandját a hatalmas dióval. Megtanulta, hogy a segítőkészség és a kíváncsiság csodálatos dolgokra vezethet.

Tanulság: A segítőkészség és a kíváncsiság csodálatos dolgokra vezethet. Soha ne add fel az álmaidat, még akkor sem, ha nehézségekbe ütközöl.

Misi mókus és a titokzatos dió

mesék

Misi mókus és a titokzatos dió

Misi mókus és a titokzatos dió


error: Content is protected !!