A kóbor libák kalandjai

A kóbor libák kalandjai

mesék

Egyszer, hol nem volt, ott élt két liba, Kopasz és Kóbor. Nem voltak átlagos libák: Kopasznak hiányzott a tolla a fejéről, Kóbor pedig örökké vándorolni szeretett. A többi liba nevetség tárgya volt, de Kopasz és Kóbor nem törődtek velük. Inkább álmodoztak a nagyvilágról, és azon tűnődtek, milyen csodák várnak rájuk a tóparton túl.

Egy napon elhatározták, hogy beteljesítik álmaikat. Összepakoltak egy kis batyut, és elindultak a tóparton. Hosszú utat tettek meg, hegyeken és völgyeken át, mígnem egy hatalmas erdőhöz értek. Az erdő sötét és titokzatos volt, de Kopasz és Kóbor nem féltek. Tudták, hogy kalandok várnak rájuk.

Ahogy beléptek az erdőbe, találkoztak egy öreg bagollyal, aki bölcs tanácsokat adott nekik. A bagoly figyelmeztette őket a veszélyekre, amik az erdőben leselkednek rájuk, de Kopasz és Kóbor eltökélték, hogy nem hátrálnak meg.

Az erdő mélyén találkoztak egy ravasz rókával, aki el akarta lopni a batyujuk. De Kopasz és Kóbor okosabbak voltak a rókánál, és csapdába ejtették. A róka megszégyenülve elmenekült, Kopasz és Kóbor pedig továbbindultak.

Végül eljutottak egy gyönyörű rétre, ahol rengeteg más liba élt. A libák örömmel fogadták Kopaszt és Kóbort, és meghívták őket, hogy csatlakozzanak hozzájuk. Kopasz és Kóbor boldogan fogadták a meghívást, és végre megtalálták a helyüket a világban.

Sok boldog évet töltöttek a többi libával, és rengeteg kalandot éltek át együtt. Sosem feledték el a tóparti otthonukat, de örültek, hogy új otthont találtak maguknak a gyönyörű réten.

Tanulság: A bátorság és a kitartás révén legyőzhetjük a kihívásokat, és megtalálhatjuk a helyünket a világban.

error: Content is protected !!