Pamacs cica és a hó

Pamacs cica és a hó

mesékPamacs cica és a hó

Egyszer volt, hol nem volt, egy kis cica nevű Pamacs, aki egy hideg téli napon kíváncsiságától vezérelve kibújt a meleg takarójából, hogy megtapasztalja az első hóesést az életében. Ahogy kilépett az ajtón, megcsapta az arcát a hideg hószél, és Pamacs szemei csillogni kezdtek örömében.

Ahogy sétált a hóval borított erdőben, Pamacs elkezdett lábnyomokat hagyni a puha hóban. Míg így járkált, hirtelen meghallotta egy másik cica halk nyávogását. Pamacs követte a hangot, és hamarosan egy másik cica, Szürke mancs, került elő a hóból.

„Üdvözöllek, Pamacs! Én vagyok Szürke mancs, és éppen olyan jókat csinálok, mint te!” mondta Szürke mancs.

Pamacs és Szürke mancs elkezdtek játszani a hóban. Ugráltak, hógolyókat dobáltak egymásra, és hóangyalokat készítettek. Ahogy játszottak, a hó kezdett egyre sűrűbben esni, és lassan eltakarta az erdőt.

Ahogy Pamacs és Szürke mancs játszottak, hirtelen egy rejtélyes alak jött velük szemben. Ez az alak egy bölcs, idős macska volt, aki a nevét Varázsló Cirmosnak viselte.

„Üdvözöllek, kis cicák” – mondta Varázsló Cirmos. „Láthatom, hogy élvezitek a hóesést. De most hadd mutassam meg nektek valami különlegeset.” Varázsló Cirmos előkapott egy varázspálcát, és egy csodálatos varázslattal a hó a körülöttük lévő fákra telepedett. Az erdő hirtelen csodálatos fényárba borult.

„Olyan gyönyörű!” – kiáltotta Pamacs örömmel.

Varázsló Cirmos elmesélte nekik, hogy a hó is képes varázslatokra, ha valaki csak elhiszi. Pamacs és Szürke mancs hálásan köszönték meg a bölcs tanácsokat, majd elbúcsúztak tőle, hogy tovább fedezzék az új és csodálatos hóesést.

Ahogy visszatértek otthon, Pamacs és Szürke mancs osztották meg egymással a nap kalandjait, és mindketten tudták, hogy ez a nap emlékezetes lesz számukra. Pamacs cica és a hóesés együtt teremtették meg a legszebb emlékeiket, és most mindketten hitték, hogy a hó valóban varázslatos.Pamacs cica és a hó

mesék

Pamacs cica és a hó

Pamacs cica és a hó


Mások erre kerestek még: esti mesék, mesék, Magyar népmesék, esti mese gyerekeknek, mesék gyerekeknek, Grimm mesék, karácsonyi mesék, rövid mesék, gyerek mesék, rövid esti mesék, baba mesék, kutyus mesék, mesék magyarul, Andersen mesék, magyar tündér mesék, gyerekmesék, cica mesék, esti mesék ovisoknak, hercegnő mesék, nyuszi mesék, tündér mesék, Benedek Elek meséi, esti mese rovid, mesék ovisoknak, sárkány mesék, altató esti mese, altató mesék, gyerek mese magyarul.

error: Content is protected !!