Húsvéti csoda: Kati és a tündéri tojások

Húsvéti csoda: Kati és a tündéri tojások

mesékHúsvéti csoda: Kati és a tündéri tojások

Réges-régen, egy kis faluban élt egy leleményes kislány, Kati. Kati mindig is kíváncsi volt a természetre és a körülötte lévő csodákra. Egyszer, közeledve a Húsvéti ünnephez, a falu apraja-nagyja izgatottan készült a hagyományos tojásfestésre és a locsolásra.

Kati azonban valami másra vágyott. Egy nap, ahogy sétált a falu melletti erdőben, egy rejtélyes fény szikrázott a fák között. Kíváncsisága elűzte a félelmét, és közelebb lépett. Ott, a tisztás közepén, egy csodálatos lila virág között, hét tündéri tojást talált.

„Üdvözöllek, Kati,” szólalt meg halk hang a virágok közül. „Mi, a Tündéri Tojások vagyunk. Húsvétkor csodát hozunk mindazoknak, akik hisznek a varázslatban.”

Kati szemei felragyogtak, és boldogan fogadta a tündérek ajándékát. Ígéretet tett arra, hogy segít nekik a csodát elhozni a faluba. Így hát, együtt vágtak neki a kalandnak.

Ahogy haladtak a falu felé, egyre több akadályba ütköztek. A gonosz Varázsló Boszorkánymester megpróbálta megakadályozni őket, mert félt, hogy elveszíti hatalmát a tündéries eseménytől. De Kati bátor volt, és barátai, a Tündéri Tojások, mindig mellette álltak.

Végül eljött Húsvét reggele, és a falu népe csodálattal figyelte, ahogy Kati és a Tündéri Tojások összegyűjtötték az emberek álmait és vágyait, és átváltoztatták azokat csillogó, tündéries ajándékokká.

A Varázsló Boszorkánymester a végén megpróbált ellopni egy tojást, de Kati bölcsességével és barátai segítségével megakadályozták őt. A tündéries tojások szórakozott módon szálltak szét, apró csillagokká válva, és beborították az égboltot ragyogásukkal.

A falu népe hálásan köszönte meg Katnak és a Tündéri Tojásoknak a csodát, és azóta is emlékeztek rá, hogy a legkisebb dolgokban is rejlik varázslat, ha hiszünk benne. És Kati? Nos, ő sosem feledte ezt a különleges kalandot, amely örökre megváltoztatta az életét.Húsvéti csoda: Kati és a tündéri tojások

mesék

Húsvéti csoda: Kati és a tündéri tojások

Húsvéti csoda: Kati és a tündéri tojások


error: Content is protected !!