Csiga-Biga kalandjai a nagyvilágban

Csiga-Biga kalandjai a nagyvilágban

mesék

Egyszer volt, hol nem volt, a Zöldfüves-kertben élt egy kis csiga, akit Csiga-Bigának hívtak. Csiga-Biga nem volt akármilyen csiga. Nagy álmai voltak: látni akarta a világot, a hatalmas tölgyfákon túl, a végtelen réten túl, a titokzatos patak túl.

Egy napon Csiga-Biga elhatározta, hogy beteljesíti álmait. Elbúcsúzott a családjától és barátaitól, és elindult a nagyvilágba. Az út elején tele volt félelemmel, de hamarosan rájött, hogy a bátorság a legjobb útravaló.

Először egy méhecske csapatba botlott, akik virágpor gyűjtésére indultak. Csiga-Biga megkérdezte tőlük, hova mennek. A méhek elmesélték neki a virágos mezők szépségét, és Csiga-Biga velük tartott. A mező tele volt illatos virágokkal, és Csiga-Biga még sosem látott ilyet. A méhek megmutatták neki, hogyan gyűjtsön virágport, és Csiga-Biga hamarosan megtanulta.

A virágos mező után Csiga-Biga egy kis patakhoz érkezett. A patak vize csillogott a napfényben, és Csiga-Biga bele akart ugrani. De ekkor egy béka ugrott elébe, és figyelmeztette, hogy a patak mély és veszélyes. Csiga-Biga megköszönte a békának a figyelmeztetést, és továbbutazott.

A patak után Csiga-Biga egy hatalmas tölgyfához érkezett. A tölgyfa teteje az égig nyúlt, és Csiga-Biga fel akart mászni. De ekkor egy mókus ugrott le a fáról, és elmondta neki, hogy a tölgyfában mókusok laknak, és Csiga-Bigának nem szabad felmásznia. Csiga-Biga megértette a mókust, és továbbutazott.

Csiga-Biga sokat utazott és sokat látott a nagyvilágban. Megismerkedett méhekkel, békákkal, mókusokkal és más állatokkal. Minden állattól tanult valamit, és minden kaland bölcsebbé tette.

Egy napon Csiga-Biga visszatért a Zöldfüves-kertbe. Tele volt történetekkel és élményekkel, amiket megosztott a családjával és barátaival. Mindenki ámulva hallgatta Csiga-Biga kalandjait, és Csiga-Biga büszke volt arra, hogy beteljesítette álmait.

Csiga-Biga megtanulta, hogy a nagyvilág tele van csodákkal és kalandokkal. Megtudta, hogy bármit elérhet, ha bátor és eltökélt. Csiga-Biga története tanulság mindannyiunk számára: soha ne adjunk fel az álmainkat, és mindig merjünk felfedezni új dolgokat.

Csiga-Biga kalandjai a nagyvilágban

mesék

Csiga-Biga kalandjai a nagyvilágban

Csiga-Biga kalandjai a nagyvilágban


error: Content is protected !!