Csacsi mama kalandjai – Egy kiscsacsi bátor tette

Csacsi mama kalandjai – Egy kiscsacsi bátor tette

mesék

Réges-régen élt egy kedves csacsi mama, aki a Vidám Mezők tündéri világában nevelte apró kiscsacsiját, Csöpögőt. Csöpögő csacsijának nevezték, mert mindig úgy tette le a lábát, hogy piciny lábnyomaival apró patakokat formált a földön.

Egy napsütötte reggelen, amikor a virágok még a harmatcseppeket rázták le leveleikről, Csacsi mama és Csöpögő útra kelt, hogy felfedezzék a Vidám Mező titokzatos zugait. Ahogy ballagtak, a reggeli nap sugarai megcsillantották a csacsik bundáját, és vidám nevetésük visszhangzott az erdő fái között.

Ahogy mendegéltek, egy váratlan zaj rázta meg a csendet. Egy kis bokor mögül kiugrott Muki, a mókus, szemét csillogtatva. „Hé, hová igyekeztek, kedves csacsik?” – kérdezte vidáman. Csacsi mama mosolyogva válaszolt: „Csöpögő szeretne felfedezni valami különlegeset ma.” Muki a fülébe sugdosta, hogy a Mélyerdőn túl van egy varázslatos tó, ahol naponta egy gyönyörű pillangó repked.

Csöpögő szeme felcsillant, és lelkesen sietett előre. „Gyerünk, anya, nekivágunk!” – hívta Csacsi mamát. Így hát elindultak a Mélyerdő felé, az ösvényeket keresztező virágmezőkön át, míg elértek a titokzatos tó partjára.

A tó partján éppen egy bölcs teknős ült, és figyelte a vizet. „Jó napot kívánok, fiatal csacsi és csacsi mama!” – köszöntötte őket. „Hallottátok már a csodás pillangóról, aki minden nap itt jár?” – kérdezte Csacsi mama mosolyogva. A teknős bölcsen bólintott: „Igen, kedvesek, de az út nem mindig könnyű. Először át kell gyalogolni a Rejtélyes Erdei Labirintuson.”

Csöpögő szeme kerekre nyílt, de bátor szívvel állt neki az útnak. Muki és a teknős segítettek útbaigazítani őket, és a kis csacsi minden akadályt leküzdött. Végül elértek a tó partjára, ahol a gyönyörű pillangó táncolt a napsugarakban.

„Hát, nem mondtam, hogy sikerülni fog?” – kérdezte büszkén Csöpögő, míg anyukája csacsizokogással szorította magához. A távoli hegyek zizegése és a virágok illata körülvette őket, és boldogan tért haza Csacsi mama és Csöpögő, akik emlékeztek mindarra, amit együtt átéltek aznap reggel a Vidám Mezők világában.

Csacsi mama kalandjai – Egy kiscsacsi bátor tette

mesék

Csacsi mama kalandjai - Egy kiscsacsi bátor tette

Csacsi mama kalandjai – Egy kiscsacsi bátor tette


error: Content is protected !!