Bodri és Cirmos: Egy kutyus és cicus barátsága

Bodri és Cirmos: Egy kutyus és cicus barátsága

mesék

Réges-régen, egy kis vidéki faluban élt egy kis kutyus, Bodri néven, és egy bájos cirmos cicus, akit Cirmosnak hívtak. Bodri a falu minden lakójának kedvence volt a vidám természete és játékos kedve miatt. Cirmos pedig a macskák között is kivételes volt, hiszen mindig barátságos és kíváncsi volt az új dolgok iránt.

Egy napsütötte délutánon Bodri és Cirmos találkoztak először. Bodri éppen egy labdával játszott a réten, amikor Cirmos megjelent a bokrok között. Bodri egyből odarohant, hogy közelebbről is megismerje az új játékost.

„Üdv, kis cicus! Te ki vagy és mit keresel itt?” – kérdezte Bodri vidáman.

„Cirmos vagyok, és éppen körülnézek ebben a szép vidéken. Te pedig ki vagy?” – válaszolt Cirmos kíváncsian.

„Bodri vagyok, a falu legvidámabb kutyusa! Mi lenne, ha együtt fedeznénk fel minden kincset, amit ez a vidék rejt?” – javasolta Bodri.

Így hát Bodri és Cirmos elindultak együtt a kalandok útján. Keresztül-kasul járták a mezőket, az erdőket és még a patak partját is. Mindenhol találtak valami izgalmasat, és mindenhol segítettek egymásnak. Bodri felugrott a faágra, hogy megmutassa Cirmosnak a legjobb kilátást, míg Cirmos segített Bodrinak egy rejtélyes labirintusban eligazodni az éles macskai érzékeivel.

Ahogy teltek a napok, Bodri és Cirmos egyre közelebb kerültek egymáshoz. Barátságukat semmi sem zavarhatta meg, még az sem, amikor egy viharos éjszakán együtt bújtak meg az ódon faházban.

Végül eljött az idő, amikor Cirmosnak tovább kellett indulnia, hogy felfedezze a világot. Bodri búcsúzóul egy kis csontot adott neki, amit mindig magával vihetett emlékül.

„Bodri, sosem foglak elfelejteni, és mindig a barátom maradsz!” – mondta Cirmos, ahogy elindult az útjára.

Bodri és Cirmos barátsága örökké tartott, és a falu lakói mindig emlékeztek rájuk, mint a legjobb barátokra, akik valaha élték ezt a vidéket.

Bodri és Cirmos: Egy kutyus és cicus barátsága

mesék

Bodri és Cirmos: Egy kutyus és cicus barátsága

Bodri és Cirmos: Egy kutyus és cicus barátsága


error: Content is protected !!