Az éjféli csengőhang titka

Az éjféli csengőhang titka

mesék - Az éjféli csengőhang titka

Mesék – Az éjféli csengőhang titkaAz éjféli csengőhang titka

Egyszer volt, hol nem volt, egy időben, amikor a hópelyhek lassan lehullottak a csendes kis városra. Emma és Tomi, két kisgyerek izgatottan várták a karácsonyi éjszakát. Azt mondják, hogy ezen az éjszakán történnek csodák.

Aznap este, miután mindent elrendeztek a Mikulásnak és a rénszarvasoknak, Emma és Tomi elbújtak az ágyukban, alig bírva várni, hogy reggelre ajándékokkal teljen meg a fa alatt. A város elcsendesedett, és az éjféli csendbe csak a távoli harangok csengése zavarta.

  • Hallod, Tomi? – suttogta Emma.
  • Igen, Emma, az éjféli csengők hangzanak! – válaszolta Tomi.

Az ikrek kibújtak az ágyukból és lassan lementek a lépcsőn. A nappaliban megtalálták szüleiket, akik már az ajándékok előkészítésével voltak elfoglalva. De az ikrek valami másra figyeltek fel. A csengők valahogy különlegesnek tűntek.

  • Anya, apa, miért olyan különlegesek az éjféli csengők ma este? – kérdezte Emma.

Szüleik elmosolyodtak és elkezdtek mesélni egy régi legendáról, miszerint az éjféli csengők titkos erőt hordoznak ezen az éjszakán. A csengők azokat az apró kívánságokat szállítják el a Mikulásnak, amiket kimondunk, amikor meghalljuk őket.

  • Valóban? – kérdezte Tomi izgatottan.
  • Igen, és most meghallottuk őket! – mondta Emma.

Az ikrek visszamentek az ágyukhoz, és együtt kívántak valamit. Nem voltak biztosak benne, hogy micsoda, de tudták, hogy a csengők valahogy megértik majd.

Az éjszaka további részében a csengők hangja egyre halkabbá vált, de az ikrek hamarosan elaludtak, boldogan álmodva az éjféli csengők titokzatos varázsáról.

Reggel, amikor lementek a nappaliba, az ajándékok alatt találtak egy apró csengőt. Egy levelet is találtak, ami így szólt: „Köszönjük, hogy hallottatok minket az éjszaka. Az éjféli csengők titka most rátok is átragadt. Használjátok bölcsen, és mindig higgyetek a csodákban.”

Az ikrek boldogan csilingelő csengőjüket megfogták, és tudták, hogy ez az ajándék a hitüket és az álmok erejét jelképezi. Úgy érezték, hogy mostantól minden éjszaka egy kicsit karácsony lehet az életükben.

És így telt el az ünnep, ahol Emma és Tomi megosztották az éjféli csengők titkát a többi gyerekkel, és mindannyian megtanulták, hogy a karácsony igazi csodája a hitben és a szeretetben rejlik.Az éjféli csengőhang titka

mesék - Az éjféli csengőhang titka

Az éjféli csengőhang titka

Az éjféli csengőhang titka

Az éjféli csengőhang titka


error: Content is protected !!