Az Anyák napi kert: Balázs és a csodás virágok

Az Anyák napi kert: Balázs és a csodás virágok

mesék

Élt egyszer egy kisfiú, Balázs, aki a nagymamájával lakott egy hangulatos kertvárosi házban. A kert tele volt gyönyörű virágokkal, amelyeket Balázs nagymamája gondosan gondozott. Balázs imádta a kertben játszani, és sokszor segített nagymamájának a virágok locsolásában.

Egy napon, a tavasz derekán, Balázs nagymamája beteg lett. Nem tudott kertészkedni, és Balázs aggódott, hogy a virágok elhervadnak majd. Ekkor eszébe jutott, hogy hamarosan Anyák napja lesz, és elhatározta, hogy meglepi nagymamáját egy gyönyörű virágcsokorral.

Másnap reggel Balázs kiment a kertbe, hogy virágot szedjen. Azonban hiába keresgélt, sehol sem talált virágot. Minden virágtő üres volt, a rügyek még be sem nyíltak. Balázs elkeseredett, és nem tudta, mit tegyen.

Ekkor meglátott egy apró, kék virágot, amely a kerítés mellett nőtt. A virág felé hajolt, és halkan megszólalt:

„Kedves kis virág, tudsz segíteni? Anyák napja van hamarosan, és szeretnék meglepni a nagymamámat egy virágcsokorral, de sehol sem találok virágot.”

A kis virág felnevetett, és azt mondta:

„Ne aggódj, Balázs! Én segítek neked. Csak kövesd a hangomat!”

Balázs követte a kis virág hangját, és hamarosan egy titkos kertbe érkezett. A kert tele volt gyönyörű, színpompás virágokkal, amelyeket Balázs még soha nem látott.

„Ez csodálatos!” – kiáltotta Balázs.

„Igen, ez az Anyák Napi Kert” – felelte a kis virág. „Itt minden virág varázslatos, és csak az anyák napján nyílnak ki. Ha szedni akarsz belőlük, csak mondd el, milyen virágot szeretnél, és mi teljesítjük a kívánságodat.”

Balázs boldogan szedte a virágokat, és hamarosan elkészült a gyönyörű csokor. Visszament a házba, és átadta a csokrot a nagymamájának. A nagymama nagyon meghatódott, és megölelte Balázst.

„Ez a legszebb anyák napi ajándék, amit valaha kaptam” – mondta a nagymama.

Balázs boldogan mosolygott, és tudta, hogy a kis virágnak köszönhetően pótolta a mulasztást.

A mese tanulsága: A szeretet a legfontosabb ajándék, amit anyák napján adhatunk. A kedvesség és a jó szándék mindig megtérül.

Az Anyák napi kert: Balázs és a csodás virágok

mesék

Az Anyák napi kert: Balázs és a csodás virágok

Az Anyák napi kert: Balázs és a csodás virágok


error: Content is protected !!