A tavasz első virága

 

A tavasz első virága

mesék

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy kis hóvirág, aki a hosszú és hideg tél után az elsőként bújt elő a hó alól. Nevét onnan kapta, hogy fehér szirmait még a legkeményebb fagyok sem tudták legyőzni. Egy erdő mélyén élt, ahol az állatok már alig várták a tavaszt.

A hóvirág tudta, hogy ő a tavasz hírnöke, és nagyon fontos feladata van: meg kell mutatnia a világnak, hogy a tél véget ért. De ahhoz, hogy széles körben elterjedjen a híre, segítségre volt szüksége.

Egy nap, mikor a napfény először simogatta meg gyengéd szirmait, a hóvirág megszólalt: „Kedves Napfény, segíts nekem elhozni a tavaszt az erdőbe. Ébreszd fel barátaimat, hogy elterjesszük a hírt!”

A Napfény mosolyogva válaszolt: „Örömmel, kis hóvirág. Együtt biztosan gyorsabban elhozhatjuk a tavaszt.”

Így kezdődött el a nagy munka. Ahogy a Napfény egyre melegebben sütött, a hóvirág körül egyre több virág bújt elő a hó alól. Először csak néhány bátor kis csillagvirág, majd százszorszépek és tulipánok is csatlakoztak hozzájuk.

Az állatok is észrevették a változást. Egy bölcs bagoly szállt le a fákról, és így szólt: „Kis hóvirág, te valóban elhoztad a tavaszt. Most már mindenki érezheti a változást. De ne feledd, a tavasz nem csak a virágokról szól. Segítened kell az erdő állatainak is felkészülni.”

A hóvirág bólintott, és elindult, hogy felkeresse az erdő állatait. Először a marmotákat keltette fel álmukból, akik örömmel fogadták a hírt. Majd a mókusokkal és a nyuszikkal is beszélt, akik azonnal hozzáláttak, hogy rendbe tegyék otthonaikat a tavaszra.

Végül, mikor minden virág kinyílt, és az állatok is felkészültek, az egész erdő ünnepelni kezdett. A hóvirág körül táncoltak a pillangók, és a madarak daloltak.

A hóvirág pedig csak állt a napfényben, boldogan szemlélve művét. Tudta, hogy hamarosan újra eljön a tél, de addig is, mindenki élvezheti a tavaszt, amit ő hozott el nekik.

És így lett a kis hóvirág nemcsak a tavasz első virága, hanem az erdő hőse is, aki minden évben újra és újra elhozza a reményt és az újrakezdést. És ha te is figyelsz, talán te is megláthatod az első hóvirágot, aki bátran szembeszáll a téllel, hogy elhozza nekünk a tavaszt.

A tavasz első virága

mesék

A tavasz első virága

A tavasz első virága


error: Content is protected !!