A csodás húsvéti kalapverseny: Lili és a varázslatos kalapok

A csodás húsvéti kalapverseny: Lili és a varázslatos kalapok

mesékA csodás húsvéti kalapverseny: Lili és a varázslatos kalapok

Egyszer volt, hol nem volt, egy kis faluban élt egy lány, Lili, akinek imádta a kalapokat. Mindenféle színű és formájú kalapjai voltak, de egyik sem volt olyan különleges, mint az, amit a nagymamája készített neki húsvétra.

Egy nap, amikor Lili sétált a faluban, egy hatalmas plakátot pillantott meg a főtéren. „Hírdetés! Húsvéti Kalapverseny! Legyen a legvarázslatosabb kalapod és nyerj nagy díjakat!” – olvasta fel hangosan. Lili szeme felcsillant, és egyből tudta, hogy részt kell vennie ezen a versenyen.

Hazarohant, hogy megmutassa nagymamájának a plakátot. Nagymama mosolygott, és biztosította Lilit, hogy segíteni fog neki a legcsodásabb kalap elkészítésében.

Lili és nagymama egész héten dolgoztak, varrtak, díszítettek. Olyan varázslatos kalapot alkottak, amilyet még a falu sosem látott. Voltak rajta csilingelő csengettyűk, ragyogó gyöngyök, és még egy kis nyuszi is, aki a tetején ült.

Végre elérkezett a verseny napja. A főtéren sok más gyerek is ott volt már, mindegyikük olyan kalappal, amilyet csak el tudsz képzelni. Voltak virágos kalapok, csoki tojásokkal díszítettek, sőt még egy kalap úgy nézett ki, mint egy igazi húsvéti nyúl.

A zsűri összegyűlt, és elkezdődött a verseny. Lili izgatottan várta, hogy sorra kerüljenek. Amikor végre hozzájuk értek, mindenki elámult a kalapjukon. A zsűri tagjai is elismerően bólogattak, és azt mondták, hogy még soha nem láttak ilyen varázslatos kalapot.

Amikor a győztesek kihirdetésre kerültek, Lili nevét hírdették ki. Ő volt az, aki elnyerte a legvarázslatosabb kalap díját! Boldogan fogadta a díjat, de még boldogabb volt az örömtől, ami a nagymama arcán ragyogott.

Így ért véget a Csodás Húsvéti Kalapverseny, de Lilinek és nagymamájának örökké megmaradt az emléke a varázslatos kalapról és az együtt töltött időről.A csodás húsvéti kalapverseny: Lili és a varázslatos kalapok

mesék

A csodás húsvéti kalapverseny: Lili és a varázslatos kalapok

A csodás húsvéti kalapverseny: Lili és a varázslatos kalapok


 

error: Content is protected !!