Az ezeréves fa titka

Az ezeréves fa titka

mesék

Réges-régen, egy kis falu mellett magasodott az Az Ezeréves Fa. Legendák övezték: aki megtalálja annak kívánságát teljesíti. Egy napon három kisgyermek, Panni, Marci és Zsolti, elhatározták, hogy megtalálják a titokzatos fát.

Zsolti, a legbátrabb, vezette a csapatot. Útjukat akadályok szőtték körbe: mocsarak, sűrű erdők és tündérekkel lakott mezők. Marci, az okos, a térképet forgatta, Panni, a jószívű, pedig vigaszt nyújtott a nehéz pillanatokban.

Végre elérték Az Ezeréves Fát, mely hatalmas koronájával olyan volt, mintha az ég maga nyújtózna alájuk. Az ősi fa törzsén apró, ragyogó levelek csillogtak, mintha ezernyi tündér szeme volna. A három barát léptekkel közeledett, szívük hevesen dobogott a vágytól, hogy megismerjék a fa titkát.

A fa bölcs, ősi hangon szólt hozzájuk: „Üdvözöllek, kis utazók. Hosszú út vezetett ide. Mi az, amit keresel?”

Zsolti, a bátor, előlépett és tiszteletteljesen szólt: „Ó, Ezeréves Fa, kíváncsiak vagyunk a titkaidra. Miért vagy te ilyen különleges?”

A fa halkan susogva válaszolt: „Én őrzöm a természet bölcsességét és a világ titkait. Aki megtalál, annak két út áll előtte: az egyik a saját boldogsága, a másik pedig mások boldogsága felé vezet.”

Panni, a jószívű, mosolyogva lépett előre: „Mi választásunk legyen, ha rátalálunk?”

Az Ezeréves Fa mosolygott és így szólt: „Az út, amit választotok, tükrözi a szívetek legmélyebb vágyait és azokat az erényeket, melyekkel világot változtathattok.”

Marci, az okos, felébredt a tudásvágy: „De hogyan találjuk meg az utat?”

A fa lombjai megremelettek, mintha érintésre várva hajladoztak volna. „A válasz mindig a szívetekben van, gyermekem. Hallgassatok mélyen, és a szavaim útmutatást adnak.”

A három barát hosszan tanakodott, és végül döntöttek. Panni a szívére hallgatva a mások boldogsága útját választotta, Zsolti a saját boldogsága mellett döntött, míg Marci az ismeretek felé indult el.

Az Ezeréves Fa, bölcsen és örömmel bólintott. „Az út, amit választottatok, mind szép és nemes. Emeljétek magasra fejeteket, és induljatok el! Mindig emlékezzetek rám és az itt tanultakra.”

A három barát elindult a saját útján, de a szívük mindig az Ezeréves Fa bölcsességeit őrizte. Legendák és mesék szőtték körül őket, s mindig emlékeztették őket az ősi fa szavaira és a választott út fontosságára.

És ha valaki újra megtalálja Az Ezeréves Fát, ő is megtudhatja, mi rejlik a fa titka mögött.

Az ezeréves fa titka

mesék

Az ezeréves fa titka

Az ezeréves fa titka






error: Content is protected !!