Csillámpor és az elvarázsolt erdő kincse

Csillámpor és az elvarázsolt erdő kincse

mesék

Réges-régen, egy kis falu szélén élt egy csodás kis tündérlány, Csillámpor néven. Csillámpor tündérlányka hajnaltól alkonyatig az erdőkben járt-kelt, virágot szedett és madarakkal beszélgetett. Az erdőt mindenki csak „Az Elvarázsolt Erdőnek” nevezte, mert tele volt titkokkal és varázslatokkal.

Egy szép napon, amikor Csillámpor épp virághangyákat követett az erdő mélyére, egy rejtélyes kopogást hallott. Meglepetésére egy öreg tölgyfa alatt egy kicsi, aranyszőrű nyuszi ült. A nyuszi szomorúan mesélte, hogy az erdő varázsa megszakadt, és minden élőlény elvarázsolt állapotban rekedt. Csillámpor megígérte, hogy segít neki, és elindultak együtt, hogy megkeressék az elvarázsolt erdő titkát.

Útközben találkoztak egy bölcs őzikevel, aki azt mondta nekik, hogy az erdőben mélyen elrejtve egy varázslatos gyémánt gyökerezik, amely vissza tudja állítani az erdő varázsát. Csillámpor és a kis aranyszőrű nyuszi nem haboztak, és elhatározták, hogy megtalálják ezt a gyémántot.

Az útjuk során különféle akadályokba ütköztek: elvarázsolt tavi tündérek csalogatták őket, csápokkal kígyózó növények akadályozták őket az útjukban, és még egy csapdába esett tündérlány is próbált megakadályozni bennüket. De Csillámpor és a kis nyuszi bátran és okosan vették az akadályokat, és végül eljutottak a gyémántig.

A gyémántot megtalálva egy hatalmas fényesség kezdett áradni belőle, és az erdő lassan újraéledt. A virágok kinyíltak, a madarak dalolni kezdtek, és az elvarázsolt lények visszanyerték eredeti formájukat. Csillámpor és az aranyszőrű nyuszi boldogan táncoltak az újjászületett erdő közepén.

Azóta Csillámpor tündérlány és az aranyszőrű nyuszi legjobb barátok lettek. Gyakran járnak az Elvarázsolt Erdőben, hogy segítsenek az ott élő lényeknek, és hogy élvezzék az erdő varázslatos szépségét.

Így lett vége Csillámpor tündérlány kalandos és izgalmas meséjének az Elvarázsolt Erdőben.

Csillámpor és az elvarázsolt erdő kincse

mesék

Csillámpor és az elvarázsolt erdő kincse

Csillámpor és az elvarázsolt erdő kincse






error: Content is protected !!